6 Mac 2024 (Rabu)

Setinggi-tinggi tahniah diucapkan kepada penerima Geran T-AIGS daripada Politeknik Port Dickson dengan Projek Inovasi yang bertajuk Patient Movement Detector (PMD). Projek ini merupakan hasil kerjasama pensyarah Jabatan Kejuruteraan Elektrik (JKE), PPD dan juga Institut Kanser Negara (IKN).

Pasukan pembangun projek inovasi ini diketuai oleh En. Mohd Azirudin b. Sahhudin pensyarah JKE, PPD dan ahli-ahli terdiri daripada: 1. En. Mohd Izhar b. Ahmad - JKE, PPD 2. En. Mohd Nizam b. Samad - JKE, PPD 3. En. Mohd Izham b. Ahmad - JKE, PPD 4. En. Mohd Safie b. Rahanan - JKE, PPD 5. Pn. Norshariza bt. Jamhuri - IKN 6. Pn. Hi Chiou Yi - IKN.

Tahniah diucapkan dan teruskan kecemerlangan untuk menjadi inspirasi serta pemangkin kepada semua warga PPD. Ikhlas dari Unit Penyelidikan, Inovasi dan Komersialan dan Pengurusan Politeknik Port Dickson.